Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Veličina teksta:

ZAGREB

Dobro došli u Zagreb, glavni grad Republike Hrvatska. Zagreb je stari srednjoeuropski grad. Stoljećima se razvijao kao bogato kulturno i znanstveno te snažno trgovačko i gospodarsko središte. Nalazi se na sjecištu važnih prometnica između jadranske obale i srednje Europe.
Kada je hrvatski narod ostvario državnu samostalnost 1991, Zagreb je postao glavni grad - političko i administrativno središte za Republika Hrvatska. Zagreb je i poslovno središte, sveučilišni centar, grad kulture, umjetnosti i zabave u Hrvatska. Mnogi glasoviti znanstvenici, umjetnici i sportaši dolaze iz grada, ili rade u njemu. Zagreb nudi svojim posjetiteljima barokni ugođaj Gornjega grada, slikovite tržnice na otvorenom, raznovrsne trgovačke ponude, bogat izbor obrtničkih i lokalnih specijaliteta. Zagreb je grad zelenih parkova i šetališta, s brojnim izletištima u prekrasnoj okolici. Grad će ući u treći milenij s milijun stanovnika. Unatoč brzom razvoju gospodarstva i prometa, sačuvao je osebujnu ljepotu i ugođaj opuštenosti, što ga čini istinski ljudski grad.

Samo u Zagrebu…podne se najavljuje pucnjem iz topa; Vas čeka jedinstvena mumija s etrurskim natpisom; najmanja uspinjača na svijetu vodi vas do Gornjeg grada ...

zgturistCroatiacro weather